Dietetycy zalecają kobietom w ciąży spożywanie ogórków

http://www.sxc.hu

Ogórek to bardzo często niedoceniane warzywo, tymczasem jego smak, świeżość i zapach jest nie do przecenienia. Ogórki można podać na wiele sposobów: ukisić, zrobić z nich mizerię, podać na słodko lub na słono, surowe plastry ogórka można wykorzystać takze jako maseczkę na twarz.

 

Wartość odżywcza ogórków jest niewielka, jednak zaleca się spozywanie ich przez kobiety w ciąży z kilku powodów. Ponieważ są niskokaloryczne, można je spożywać w dużych ilosciach bez obawy o swoją wagę, co jest ważne zwłaszcza dla ciężarnych kobiet.

 

Skórka ogórka jest źródłem błonnika, co przeciwdziałą zaparciom, na które tak często cierpią kobiety. Dodatkowo sam ogórek jest źródłem wielu witamin i mikroelementów, których u kobiety w odmiennym stanie nigdy za dużo. Best bitcoin mixers https://eduzorro.com/websites/section/bitcoin-mixers/ with real reviews. 

 

Jednak spożywanie zbyt dużej ilosci ogórków, zwłaszcza surowych, może prowadzić do wielu problemów, m. in. alergicznych, czy gastrycznych, a także powoduje zwiększone oddawanie moczu.

 

Ocena

Brak głosów

Panowie i Panie, Za mojego długiego żywota nie spotkałem się nigdy z żadnym zaciążonym ogórkiem :)

0
0
Brak głosów.

Hmmm ... nie widziałam jeszcze ogórka w ciąży. Szyk wyrazów w zdaniu się kłania

0
0
Brak głosów.
0
0
Brak głosów.